lunes, 18 de febrero de 2013

HP ABRE UN NUEVO CENTRO DE INNOVACIÓN EN GERONA


FUENTE: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/obre-centre-dinnovacio-girona-2319850

  • Inversió en l'economia del coneixement
  • Les instal·lacions de la multinacional es destinaran a l'R+D amb 'software'
  • L'establiment donarà feina a 30 persones, que poden arribar a 400 en 2 anys



La multinacional Hewlett-Packard (HP) va inaugurar ahir un centre d'innovació i modernització d'aplicacions (Cima) al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UG), que es dedicarà a la investigació i el desenvolupament (R+D) de software en l'àmbit de les tecnologies de la informació.

El nou centre donarà feina a 30 persones, la majoria tècnics, encara que els responsables de la companyia esperen que es pugui arribar a contractar entre 300 i 400 professionals d'aquí uns dos anys. Tot això si el seu creixement i la seva ampliació és semblant al de la desena d'altres instal·lacions de característiques semilars que hi ha a tot Espanya.

Enrique Solbes, vicepresident de HP a Espanya, va destacar el compromís d'aquesta companyia amb Catalunya, on es va instal·lar ara fa 28 anys. Tres dècades durant les quals s'han invertit gairebé 600 milions d'euros en els diferents centres de la multinacional, especialment en el de Sant Cugat del Vallès, que donen feina a 3.500 persones en aquesta comunitat i a unes 8.000 a tot Espanya.

Les noves instal·lacions de HP a Girona, d'uns 350 metres quadrats, estan en una de les plantes de l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, però les previsions són que d'aquí un any, quan comenci la segona fase del projecte, s'ampliïn en 180 metres quadrats més. «Aquí poden créixer tant com vulguin», va dir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), que durant la presentació no va amagar la satisfacció que sentia per haver estat escollit per la multinacional. «Us estàvem esperant», va dir fent broma, «perquè fa anys que treballem perquè aquest dia sigui possible. El fet que una gran multinacional hagi escollit una ciutat relativament petita com és Girona és una gran notícia», va afegir.

PERSPECTIVES DE FUTUR / Solbes no va precisar la inversió que ha destinat HP al Cima de Girona i va destacar que el que és realment important són les perspectives de futur que s'obren per als estudiants de la Universitat de Girona. «La inversió material és menys rellevant que el compromís que ha pres la companyia per al desenvolupament de talent», va afirmar.

L'obertura d'aquest centre d'innovació suposa la posada en marxa d'un observatori tecnològic, mitjançant un conveni amb la universitat gironina, que obrirà les portes als estudiants perquè es formin i s'introdueixin en el món professional de la mà de l'empresa.

Els alumnes podran realitzar els seus projectes universitaris basant-se en les tecnologies més innovadores del mercat amb una tutoria compartida amb experts de HP i personal docent de la UdG. Aquest acord facilitarà un acostament més gran de la Universitat a les últimes tecnologies i també permetrà que els estudiants entrin en contacte amb productes líders en aquest sector.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Muchas gracias por visitar EL BLOG DE LA ORIENTACIÓN LABORAL y por tu comentario.

Saludos.