lunes, 4 de noviembre de 2013

AGENDA DONES BARCELONA: NOVEMBRE 2013


FUENTE: http://www.agendadonesbcn.org/agenda.php?id=66

AGENDA DONES BARCELONA
NOVIEMBRE 2013: PRIMERA QUINCENA



US RECOMANEM
Del 4 al 28 de novembre  
Exposició: 'Al principi va ser la paraula'
En paraules de l'autor: 'Ens apropem a tretze dones que treballen per la pau a Israel i Palestina i a través de trobar-nos amb les seves mirades, els seus anhels, i les seves trajectòries vitals, podem marcar un nou mapa emocional de la religió i del conflicte que la dessagna, i conèixer a algunes de les responsables que l'esperança no hagi abandonat per complet el Pròxim Orient'.
Lloc: Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero. c/ Galícia 16
Organitza: Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) Sant Andreu, Biblioteca Trinitat Vella (J. Barbero) amb Col·laboració del ICD i del CIRD
Més informació: T. 936 762 968
Fins el 5 de novembre   de 10 a 13 h
Exposició: 'Et correspon, ens correspon'
Exposició que denuncia la manca de coresponsabilitat entre dones i homes a través de vinyetes fetes per una vintena d'humoristes gràfics, que amb la seva participació desinteressada reflecteixen amb humor i ironia els problemes per conciliar la vida personal, familiar, laboral i d'oci.
Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida. c/ Muntaner 544 bxs
Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida. Hi col·labora: CIRD
Més informació: T. 932 546 265
Del 5 al 25 de novembre  
Exposició: 'La representació dels cossos de les dones'
Una lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen a que tinguem una percepció condicionada del propi cos. Inauguració, 5 de novembre a les 19.30 h. Exposició de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Comissió de Dones del Pla Comunitari de la Sagrada Família i Centre Cívic Sagrada Família. Hi col·labora: CIRD
Més informació: T. 934 508 917 i www.ccsagradafamilia.net/
Del 7 al 29 de novembre   de 10 a 14 h
Exposició: 'Et correspon, ens correspon'
Exposició que denuncia la manca de coresponsabilitat entre dones i homes a través de vinyetes fetes per una vintena d'humoristes gràfics, que amb la seva participació desinteressada reflecteixen amb humor i ironia els problemes per conciliar la vida personal, familiar, laboral i d'oci.
Lloc: Centre Cívic del Parc - Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic del Parc - Sandaru. Hi col·labora: CIRD.
Més informació: T. 933 090 635 i www.ccparcsandaru.cat
Divendres, 8 de novembre   de 9 a 14 h
Jornada: 'Els permisos parentals com a factor de competitivitat'
Inauguren: Sra. Jana Callís i Vilagut, Directora de Relacions Laborals i Política Social de PIMEC; Sra. Sílvia Requena i Martínez, Presidenta de la Sectorial d´Igualtat i Drets Civils de CDC; Sr. Josep Rull i Andreu, diputat de CiU al Parlament de Catalunya i Secretari d´organització de Convergència Democràtica de Catalunya; i Sra. Carmen Castro García, Economista, Representant de la Plataforma por Permisos Iguales e Instransferibles de Nacimiento y Adopción. 10:15 11:15 Taula rodona: 'Reptes per a una regulació dels permisos parentals a Catalunya'. Modera, entre d'altres, la Sra. Francina Vila, Regidora de Dona i Drets Civils de l´Ajuntament de Barcelona. 11:50 a 12:50 Taula rodona: 'Conciliació + coresponsabilitat + racionalització horària = competitivitat'. 12:50 - 13:10 Torn preguntes 13:10 Conclusions: 13:30 Cloenda de la Jornada: Sra. Montse Gatell, Presidenta de l´Institut Català de la Dona (ICD); Sr. Antoni Cañete, Secretari General PIMEC. Cal confirmació d'assistència.
Lloc: Fundació PIMEC. Viladomat 174
Organitza: La sectorial d´Igualtat i Drets Civils de CDC convergència.
Més informació: T. 932 363 100
Fins el 15 de novembre  
5ª edició del concurs (RE)IMAGINA'T. Fem un spot no sexista!
Un any més, l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació posa en marxa el concurs (Re)IMAGINA'T, adreçat a grups de nois i noies d'entre 14 i 18 anys dels centres d'educació formal i d'entitats d'educació en el lleure dels municipis que formen part de l'Observatori. L'objectiu del concurs (Re)IMAGINA'T és impulsar l'esperit crític dels i les joves en relació amb els rols estereotipats de gènere presents en la publicitat tot incentivant la seva creativitat i la seva implicació en la construcció de noves pràctiques comunicatives que tractin positivament la diferència sexual. Els grups guanyadors tindran, com a premi, la possibilitat de realitzar l'espot, amb el suport d'un equip de professionals de la televisió i el cinema. Per a això, compten amb la col·laboració dels programa TAGS, de TV3, i de la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.
Organitza: Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació
Més informació: www.observatoridelesdones.org/remaginat/reimaginat_joves.html#0,observatorid@observatoridelesdones.org i T. 932 160 004
Dilluns 18; dimarts 19 i dimecres 20 de novembre   a les 19:45 i a les 22:15 h (dues sessions)
Cicle de Cinema D Barcelona: 'La Força del Talent': Projecció de la pel·lícula: 'Ágora'
D'Alejandro Amenábar, Espanya, 2009. V.O.S.E. Argument: A Alexandria, l'últim baluard de la cultura en un món en crisi, Hypatia, la brillant astrònoma i filòsofa del segle IV, intenta salvar la saviesa del món antic tot enfrontant-se al fanatisme polític i religiós d'aquella província de l'Imperi Romà. Properes cites: el 16, 17 i 18 de desembre (de dilluns a dimecres) amb la projecció de la pel·lícula 'Visión: la historia de Hildegarda de Bingen'. Presentació dels films a càrrec de Drac Màgic. Preu de l'entrada: 3 euros.
Lloc: Cinemes Alexandra. Rbla Catalunya 90
Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona
Més informació: cird@bcn.catwww.bcn.cat/dones i www.paramountpicturesintl.com/intl/uk/agoramovie/
dimecres, 20 de novembre   a les 18:30 h
Acte de lliurament del VIII Premi 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones
Es projectarà la pel·lícula The Whistleblower (La verdad oculta), de Larysa Kondracki. El film, basat amb una historia real sobre el tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual serà presentat per la Sra. Kathryn Bolkovac, protagonista de la investigació. En el decurs de l’acte es durà a terme la ratificació de l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones. Les persones amb discapacitat auditiva podran sol·licitar el servei d’interpretació a la llengua de signes fins al dia 18 de novembre, al Centre d'Informació i recursos per a les Dones (CIRD), cird@bcn.cat, telèfon 932 850 357. Així mateix, les persones que vulguin fer servir el servei de guarda d'infants podran reservar plaça fins la mateixa data de l'acte. Entrada lliure amb aforament limitat.
Lloc: Filmoteca de Catalunya. Pl Salvador Seguí 1
Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils i Direcció del Programa de Dona
Més informació: www.bcn.cat/dona i T932 850 357

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Muchas gracias por visitar EL BLOG DE LA ORIENTACIÓN LABORAL y por tu comentario.

Saludos.